Vrij werk

Eerst de titel dan het werk…

Voor ik aan het werk ga  komt eerst het idee over wat ik wil gaan maken. Mijn inspiratie kan van alles zijn; iets wat me verwondert of wat ik bewonder.

Afhankelijk van maat en onderwerp zijn de wandkleden op frame gespannen, vrij hangend, een combinatie van vrij hangend en hout/staalconstructie of een geheel stalen frame.

De laatste jaren maak ik veel werk over klimaatverandering en de planetary boundaries.Ik neem flarden uit de wetenschap (heb er inmiddels verschillende colleges en cursussen over gevolgd), schrijf daar over en maak dan een textiel werk. Jaarlijks geef ik daarover een boekje uit met de titel Bergmal/Rotsgepraat.

BERGMAL/ROTSGEPRAAT  AFLEVERING 2024

BERGMAL/ROTSGEPRAAT  AFLEVERING 2023

Klimaatverandering, een blijvend onderwerp. Ik heb flarden uit de wetenschap verwerkt in textiel werken.

Bergmal | Rotsgepraat 2022

In 2022 ben ik als Artist in Residence op IJsland geweest. Mijn doel was om flarden uit de wetenschap te combineren met eigen gedachten over de klimaatverandering. Gevoed door het verblijf heeft dit geleid tot een aantal textielwerken. In de blogs op deze site is hier al meer over te lezen.

Hierover is een boekje verschenen “Bergmal | Rotsgepraat”. Interesse? Stuur me een bericht en ik vertel je er graag meer over.

Mensen

LANDSCHAPPEN EN OVERIG

MASKERS EN BOUWSELS